Is a Korean certificate-fee cap the price everywhere?
A certificate-fee cap bounds a matching item, while the hospital’s posted fee and the contents of the request determine the charge to check.
The institution sets the fee between zero and the applicable upper amount under the notice.
On this page
What does the notice mean by certificate fee caps?
The institution sets the fee between zero and the applicable upper amount under the notice.
The notice implements Article 45-3 and defines certificate-fee items and amounts. Article 5 directs institutions to set their fees within the range and collect within those chosen amounts. A zero charge is possible.
The upper amount is therefore an item-specific limit rather than the price selected by every institution. The relevant document criterion must be checked before the limit is used in a comparison.
The upper amount answers how much may be charged for a matching capped item; it does not say that every institution charges that amount. A lower posted price and a cap can therefore both be relevant without being equal. Conversely, a number that appears higher needs its item, unit and included service checked before a conclusion is drawn. A chart of reported prices is a different source from the rule that establishes the upper amount.
| Value | What it tells you | What to match |
|---|---|---|
| Notice cap | Upper amount for matching item | Form, contents, unit |
| Posted fee | Institution’s stated charge | Requested document and included services |
| Statistical maximum | Highest submitted amount in the group | Group, period, reported unit |
Where do certificate fee caps meet posted fees?
Match the item name, contents and charging unit before comparing the amounts.
Article 5 requires fees to be posted where patients and carers can see them and displayed on an operated website. A hospital’s term may be shorter or more detailed than the notice entry.
Identify what is actually supplied: one certificate, an identical extra copy, a record page or an imaging medium. Comparing unlike units can turn an apparent price difference into a comparison of different requests. The cause of a specific difference cannot be established from the amount alone.
Why do units matter for certificate fee caps?
A copied record page, an imaging disc and an identical extra certificate use different notice entries.
Medical-record pages 1 to 5 have a cap of KRW 1,000 each, and pages from 6 use KRW 100 each. A CD has a cap of KRW 10,000 per disc. The certificate-copy item is KRW 1,000 per copy.
The meanings of one differ across these entries. A quantity should identify what is counted before an upper total is calculated. The resulting total still covers only those selected items, not the whole visit.
Do certificate fee caps cover every service on a bill?
The notice generally excludes consultation and tests, with a specified employment-certificate exception.
A general diagnosis certificate may involve examination or review of test findings. Its certificate fee is defined separately from those medical charges. Employment health-examination certificates expressly include measurements, general blood and urine tests and a chest radiograph, but exclude specified additional tests.
Read the contents of the item instead of extending one package to every certificate. Translation and notarization are not independent capped entries in the reviewed annex.
Consultation and tests are generally excluded from the certificate amount under the notice, subject to its express exception. A bill containing both care and a certificate cannot therefore be compared with a certificate cap as one undivided total. Identify each charged service first. The existence of a document charge also does not turn an itemized statement, translation service or unspecified medium into an item that appears in the annex. A similar purpose is insufficient to create a new capped category.
| Cost | Notice treatment | Check |
|---|---|---|
| Ordinary consultation/tests | Generally excluded | Separate bill entries |
| Specified employment tests | Included in that item | Listed tests and exclusions |
| Translation/notarization | No independent row reviewed | Service description and fee |
How should reported statistics be read beside certificate fee caps?
A reported maximum describes submitted fees; a notice cap is a normative criterion for a matching item.
HIRA’s 2026 publication contains regional and institution-type summaries. Those figures describe the reported amounts included in that statistical collection. They do not replace the notice criteria or reveal a patient’s actual bill for a particular bundle.
Some published maxima exceed an annex amount; the table alone cannot establish unlawful charging, an input error or why the difference arose. Keep the reported value’s scope and the notice’s scope distinct.
Can regional tables calculate another group’s certificate fee caps?
Separate regional and type aggregates do not supply joint figures or a hospital’s individual price.
The available workbook has separate breakdowns rather than a joint region-by-type table. It has no institution rows or item-level submission counts from which this guide could recompute medians.
A regional median and a type-specific range cannot be joined into a new local group. Numeric zero and the no-figure dash are also different. The 2026 publication’s KOGL Type 4 conditions require attention when using the original statistics.
What can be concluded from certificate fee caps?
A matched entry supports a fee-limit calculation, not an individual legal or insurance decision.
Record the document and quantity, the hospital’s posted item and what the proposed fee includes. Then read the current notice and its criteria. That comparison identifies a concrete question to take back to the issuing institution if an entry is unclear.
It does not determine every legal consequence of a particular bill. A copied record’s requester documents, a clinician’s preparation of a new certificate and the recipient’s acceptance still have separate requirements.
If the question concerns a specific charge, the useful next information is the institution’s item description, quantity and included work. Regional minimums or medians cannot replace that description. They do not establish what an individual request will cost or why a reported figure differs. This guide therefore keeps the verified cap calculator separate from the source-only regional page. The regional view contains no prices while reusable data with sufficient units remains unavailable.
What else do people ask about certificate fee caps?
What should I check about certificate fee caps?
The institution sets the fee between zero and the applicable upper amount under the notice. The notice implements Article 45-3 and defines certificate-fee items and amounts.
Where do certificate fee caps meet posted fees?
Match the item name, contents and charging unit before comparing the amounts. Article 5 requires fees to be posted where patients and carers can see them and displayed on an operated website.
Why do units matter for certificate fee caps?
A copied record page, an imaging disc and an identical extra certificate use different notice entries. Medical-record pages 1 to 5 have a cap of KRW 1,000 each, and pages from 6 use KRW 100 each.
Do certificate fee caps cover every service on a bill?
The notice generally excludes consultation and tests, with a specified employment-certificate exception. A general diagnosis certificate may involve examination or review of test findings.
How should reported statistics be read beside certificate fee caps?
A reported maximum describes submitted fees; a notice cap is a normative criterion for a matching item. HIRA’s 2026 publication contains regional and institution-type summaries.
Where do these numbers come from?
- Standards for medical-institution certificate-fee items and amounts Notice 2021-34, issued and effective 5 February 2021. Read the full operative notice and annex; original checked 29 October 2026.
- Annex: certificate-fee items, criteria and upper amounts All 30 items, criteria and upper amounts were checked in the original HWP and the Law Center’s two annex images. The annex has no USB cap.
- Medical Service Act, Article 45-3: certificate-fee standards Original provision checked 29 October 2026. The stated conditions, exceptions and related current forms apply.
- April 2026 questions and answers on published non-covered charges April 2026 HIRA questions and answers, officially distributed by the Korean Hospital Association. Read printed pages 25–26 (PDF pages 27–28) for certificate and copy units.
- 2026 statistics on non-covered charges and certificate fees Published 29 September 2026. KOGL Type 4: attribution, non-commercial use and no modification. Price tables are not reproduced. Regions and institution types are separate aggregates; there are no institution rows or joint region-by-type figures.